iklan terpilih...click...click key!!!

ding...dong...~

ka ching!!

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Monday, October 31, 2011

formspring.me

Ask me anything yaww!! http://www.formspring.me/cynthialulu

formspring.me

Ask me anything yaww!! http://www.formspring.me/cynthialulu

Wednesday, May 25, 2011

is it dotA ur lover?


dotA...yes! kali ni cite bout dotA...smue nye bermule dr slh fhm...bile ramai lelaki tak berhenti menyebut psl dotA..tp sape dotA? apakah dotA? suke sgt sebut bile ade free...hehh,kau org ni sebut psl gadis seksi ke? dotA dotA dotA...mkn dotA,kelas dotA,assignment dotA..everytime,everyday,everywhere...dotA saja...urghh...jadi,aku yg punya masalah curiousity yg tggi ni..mule berbincang antara kami...wahh gurlz only ok...then,aku dpt jwpn...ya! antara slh sorg dr kami kate maksud dotA(dunia orang takde awek), sebab org yg maen dotA mesti kne fokus dgn game,so,of course org yg takde awek mmg hebat dgn game ni...hahah...aku pn puas hati..bunyi mcm betul...


selepas 1 bulan..
search plk kt internet,btul ke maksud dotA(dunia orang takde awek)...wahh...dan ternyata SALAH!! kahkahkah...malu kot...(sorok muka bawah bantal)...dan sebenarnya dotA adalah ( Defense of the Ancients )...ok..now,sebelum korg mengalami masalah malu mcm aku...mari aku kupas sedikit ringkas bout  apa itu dotA...






1st of all..
dotA adalah sejenis gameplay,(bukan nama gadis,sejenis makanan,atau nama jalan). yes! dan ianya adalah game yg memerlukan sekumpulan pasukan atau lebih yang bertujuan untuk pertahankan wilayahnya dan menyerang wilayah milik pemain lain(ala ala game tembak2 mcm mase korg kecik2 dl,tp beza nya korg kne maen dlm kumpulan)...tujuan perlu bermain dlm kumpulan,sbb stiap sorg dr ahli kumpulan perlu ada kelebihan dan kekurangan tersendiri. then, perlu di ingatkan yg stiap satu permainan harus ade 10 pemain dan akan dibahagikan kpd dua menjadi lima. oh! yg penting,korg mesti mempunyai taktik or strategi,sbb if korg salah pilih hero or kombinasi item yg digunakan dlm permainan dotA ni pn blh menyebabkan korg kalah..ye kalah!! (mmg silap besar if slh pilih hero,jd,pilih lah yg betul2 hebat...GO!!)




2nd yg wajib korg tahu sebelum memulakan permainan...


internet mesti ade...atau pn,korg blh je pgi main kt cafe yg ade LAN(bkn yg ade abg Lan,nnti kne lempang,mmg sia-sia),blh jgk tmpt yg ade local gaming hotspot,yes!(baru best,sebab korg blh main dgn team member lain). if korg takde internet pn,korg still blh main dotA nih...care nye,korg mesti download dlu map dotA Allstars AI...yes!! korg gune je perkhidmatan encik google,sure ade(sumpah tak tipu =(n_n)=)..tapi,tak best la...sbb korg hanya akan bermain dgn hero lain yg dh ditentukan oleh komputer korg...(tp kalau dh addicted sgt,aku pasti,msti korg layan je,walaupn main dgn hero yg sudah sedia disumbat dlm komputer korg tu kn...kn..heleyh)


3rd...err..rse nye tu je kot...hahah...korg ni main dotA ni beringat sikit...duniawi sgt tu...igt2 sikit solat...jgn smpai terpadam laptop korg(yelah dh panas,24/7 dotA memanjang),dan bg aku,bile ianya terjadi,itu adalah peringatan dr Tuhan(ala ala mcm kne sambar petir...see...Tuhan dh marah)...


wahh...see...baik x sy,video utk sp yg nk blaja lebih bout dotA...nahh...hambek... :)




dan...nah! aku sediakan skali,website utk sape2 yg nk tahu lebih lanjut bout dotA ni...
http://www.playdota.com/    (korg blh search je kt alamat tu ok!)


oryte! oleh itu,ini sahaja dr saya...


have fun guyz n dollz!! selamat berhibur~ xoxo









Monday, May 23, 2011

wajib dielakkan!!

wahh...baru nk lelap mata...terima email dr En. S...tak menyabar ni haa...trus nk share kt blog...wahh...belagak kan...yee...belagak habes aku ni...muahaha(gelak jahat)..hahah...notink pn,tp mcm lawak...ade lg beberape...tp aku pilih yg 1 ni...
video

hahah...kesian la kt laki tu,konon nye nk buat surprise utk dinner ngan kekasih,tp sebabkan se ekor kucing,habes musnah harapan...tp btul la everything actually sgt2 perlukan explanation 1st...if x,jawapan nye salah faham la...wahh...gadoh lg...gadoh lg...dan sgt setuju "don't judge too quickly"... :)