iklan terpilih...click...click key!!!

ding...dong...~

ka ching!!

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Monday, October 31, 2011

formspring.me

Ask me anything yaww!! http://www.formspring.me/cynthialulu

formspring.me

Ask me anything yaww!! http://www.formspring.me/cynthialulu

Wednesday, May 25, 2011

is it dotA ur lover?


dotA...yes! kali ni cite bout dotA...smue nye bermule dr slh fhm...bile ramai lelaki tak berhenti menyebut psl dotA..tp sape dotA? apakah dotA? suke sgt sebut bile ade free...hehh,kau org ni sebut psl gadis seksi ke? dotA dotA dotA...mkn dotA,kelas dotA,assignment dotA..everytime,everyday,everywhere...dotA saja...urghh...jadi,aku yg punya masalah curiousity yg tggi ni..mule berbincang antara kami...wahh gurlz only ok...then,aku dpt jwpn...ya! antara slh sorg dr kami kate maksud dotA(dunia orang takde awek), sebab org yg maen dotA mesti kne fokus dgn game,so,of course org yg takde awek mmg hebat dgn game ni...hahah...aku pn puas hati..bunyi mcm betul...


selepas 1 bulan..
search plk kt internet,btul ke maksud dotA(dunia orang takde awek)...wahh...dan ternyata SALAH!! kahkahkah...malu kot...(sorok muka bawah bantal)...dan sebenarnya dotA adalah ( Defense of the Ancients )...ok..now,sebelum korg mengalami masalah malu mcm aku...mari aku kupas sedikit ringkas bout  apa itu dotA...






1st of all..
dotA adalah sejenis gameplay,(bukan nama gadis,sejenis makanan,atau nama jalan). yes! dan ianya adalah game yg memerlukan sekumpulan pasukan atau lebih yang bertujuan untuk pertahankan wilayahnya dan menyerang wilayah milik pemain lain(ala ala game tembak2 mcm mase korg kecik2 dl,tp beza nya korg kne maen dlm kumpulan)...tujuan perlu bermain dlm kumpulan,sbb stiap sorg dr ahli kumpulan perlu ada kelebihan dan kekurangan tersendiri. then, perlu di ingatkan yg stiap satu permainan harus ade 10 pemain dan akan dibahagikan kpd dua menjadi lima. oh! yg penting,korg mesti mempunyai taktik or strategi,sbb if korg salah pilih hero or kombinasi item yg digunakan dlm permainan dotA ni pn blh menyebabkan korg kalah..ye kalah!! (mmg silap besar if slh pilih hero,jd,pilih lah yg betul2 hebat...GO!!)




2nd yg wajib korg tahu sebelum memulakan permainan...


internet mesti ade...atau pn,korg blh je pgi main kt cafe yg ade LAN(bkn yg ade abg Lan,nnti kne lempang,mmg sia-sia),blh jgk tmpt yg ade local gaming hotspot,yes!(baru best,sebab korg blh main dgn team member lain). if korg takde internet pn,korg still blh main dotA nih...care nye,korg mesti download dlu map dotA Allstars AI...yes!! korg gune je perkhidmatan encik google,sure ade(sumpah tak tipu =(n_n)=)..tapi,tak best la...sbb korg hanya akan bermain dgn hero lain yg dh ditentukan oleh komputer korg...(tp kalau dh addicted sgt,aku pasti,msti korg layan je,walaupn main dgn hero yg sudah sedia disumbat dlm komputer korg tu kn...kn..heleyh)


3rd...err..rse nye tu je kot...hahah...korg ni main dotA ni beringat sikit...duniawi sgt tu...igt2 sikit solat...jgn smpai terpadam laptop korg(yelah dh panas,24/7 dotA memanjang),dan bg aku,bile ianya terjadi,itu adalah peringatan dr Tuhan(ala ala mcm kne sambar petir...see...Tuhan dh marah)...


wahh...see...baik x sy,video utk sp yg nk blaja lebih bout dotA...nahh...hambek... :)




dan...nah! aku sediakan skali,website utk sape2 yg nk tahu lebih lanjut bout dotA ni...
http://www.playdota.com/    (korg blh search je kt alamat tu ok!)


oryte! oleh itu,ini sahaja dr saya...


have fun guyz n dollz!! selamat berhibur~ xoxo









Monday, May 23, 2011

wajib dielakkan!!

wahh...baru nk lelap mata...terima email dr En. S...tak menyabar ni haa...trus nk share kt blog...wahh...belagak kan...yee...belagak habes aku ni...muahaha(gelak jahat)..hahah...notink pn,tp mcm lawak...ade lg beberape...tp aku pilih yg 1 ni...
video

hahah...kesian la kt laki tu,konon nye nk buat surprise utk dinner ngan kekasih,tp sebabkan se ekor kucing,habes musnah harapan...tp btul la everything actually sgt2 perlukan explanation 1st...if x,jawapan nye salah faham la...wahh...gadoh lg...gadoh lg...dan sgt setuju "don't judge too quickly"... :)

kuasa si origami


ok kali ni,nk bg tips atau dgn kate laen nye idea khas bg mereka yg ade gf yg permintaan nye mcm "abah kau blh cop duit bg mcm2"...haa...gf cenggitu sebnarnye berangan yg konon nye die bercinte dgn fairy,atau famous yg aku biase dgr mse kecik2 "fairy godfather"...yes! petik jari atau hayun je kayu ajaib nye trus "gedebush" permintaan diperkenankan...hoii,kau bkn dlm mimpi la...dh balik!!!

nah,1st of all utk laki2 di luar sane..awk hanye perlukan beberape modal utk kabulkan permintaan kekasih hati awk...
iaitu......... 1st. sehelai kertas
                2nd. hanye jari jemari (perlu diingatkan ianya jari jemari kau,bkn jiran atau kawan pnye jari,sbb sendiri pny hasil kerja lg ikhlas,walau tak seberape ianya masih patut dihargai)

dan slagi kau bernama manusia bukan seekor kucing,pasti kau blh buat origami2 yg bakal ditunjuk kan ni..



nah,skang kau tgk video ni,


hahh...jgn tgk je..try la buat plk...if tak jd walau dh kali kesepuluh kau cube,aku igt baek kau pgi jmpe doctor tgk sama ada jari kau betul cukup atau ade yg terkurang...

see...nmpk x...cincin still blh didapati walau di mana anda berada,dan walau tiada se sen pon dlm poket..tp perlu diingatkan skali lg,jgn plk kau buat cincin dr kertas tu utk nikah plk,takut kang harapan kau nk kawen hanyut di pukul ombak,bujang smpai ke tua la jd nye... :P


then,ni pn kau blh ikut,if gf kau mrajuk,kau kn romantik...hahah...kau bg die bunga...yes! perempuan hampir 96% suka kan bunga...dan yg ni pn tak perlukan se sen pn dr poket...hanye kertas yg kau blh kutip di mne2,dan jari jemari yg dh sedia ade...



tadaa...see...hidup tak sesukar mne utk buat org sekeliling kite happy...jgn fikir sukar nye tp fikir jalan nye...jalan penyelesaian mcm mne kte nk buat org sekeliling kte sengih smpai ke telinga...hahah...how sweet lah kn...
oryte...have fun!! n semoga korg smue bahagia ok :)

when mata can't sleep


wahh..dan hari ni...seperti biase...putri lindungan bulan tak boleh tidur...urghh...terkelip2 mata ni haa...naek letih nk kelip,cube pejam...bayang itu la ini la(hoii jgn pndai2 fikir laen ea,lempang kang)...adoii,berpusing2,smpai puas berpusing2 ats katil...ape masalah lg la aku tak boleh tido ni...hish,time ni la rse mcm nk demand mcm2(hehh...kau igt kau tuan putri??meyh cni bg pipi,kasi lempang ckit)

Im Not a Princess - Myspace Quote Graphics

agak la...
1st demand mcm ni dh
.
.
.
.
.

1.
 
nyanyi kan lagu,kasi dodoi aku tido(jgn lagu rock,nnti aku jerit,mmg sia-sia hidup kau)

2.
tepuk2 blakang  mcm baby2 (jgn tepuk kuat2,kalau tak nak kne tepuk balik)

3.
belai2 rambut sampai aku berjaya lelapkan mata (jgn kasar sgt,nnti menyesal hidup kau aku buat)
.......................haa...tu je la kot(demand je dh nmpk sgt mcm pembuli kn)

haha...dan aku sgt pasti yg ramai org akan fikir mcm ni...........-----> urghh...die ni manusia ke anak gorilla (ahah...jgn percaye la smue ni,propaganda haktuih je)


Wednesday, May 4, 2011

punya dia






love diz song!! even bukan punya jiwa sy...tp tetap hargai...terima kasih!! nah,share ngan kauorg senyuman sy..dan sebenarnya sy keliru perlukah sy senyum atau buat muka blur je mcm tak fhm atau tarik telinga si penghantar lagu lalu jerit kuat2 di telinga nya  cenggini >>"adakah lagu ni punya maksud,atau hanya sukasuka haa?"  :)

XOXO

Monday, March 14, 2011

hugs n kisses




kawan2!!! mari 1...2...3... SENGIHHH~
ouwh...lupe ni...jgn sengih tanpe motif,nnti org kate ade wayar yg tercabot barangkali...
hahahakui...abah hang la...ok2...ni bkn sengih je...tp nk share sumtink ngan korg yg lalu lalang...
jengjengjeng...nah la lagu je pn...tade mnde yg surprise pn la...

hambek ni lagu faveret sy buat masa ni...
untuk satu...2...tige...lapan...sepuloh...abg kt blakang sane...yg tengah tersengih tu jgk...dan untuk AWAK jgk...

see...manis tak sy...

Saturday, March 5, 2011

learn this for your next travel

video

oryte...naah idea plg best utk si manismanis dan sikacakkacak di luar sane yg suka melancong...
oh sape tak suke...ye x?
then yg penting,ni mmg idea utk mereka yg kuat melancong tp hati gembira sgt smpai barang ala-ala satu almari kasi angkat skali...

ok...selamat bercuti kawankawan...hmm walau sy di sini masih sibuk memerah otak...!!

1...2...3....




ok....bahawasanya...hari ini seriously...dan dgn sejujurnya sy kata...
BOSANNNNNN!!!!
ok...dan sy mule rase...adoiii takde ke org nk ajak sy borak2 ini tyme...
then,aktiviti hari ni hanya lah aktiviti sampingan yg mmg nmpk mcm LOSER!!!
ye...!! L.O.S.E.R ye kawan2...
hurmm...dh la...nk diam...nk gigit jari sorang2... :(
fine!!! kau org ade bf...kwn ade ramai...tiap2 hari blh dating smbil kluar ramai2...
study pon takde mood ni...haish...nmpk sgt aku loser...

ok la dh bye!!
(jalan sambil tunduk pandang bawah dgn khusyuk mengenang nasib diri yg kurg baik)

Friday, February 4, 2011

beautiful thank you with gorgeous soul


ngee~
seblum buat blog...
igatkan juz nk jadikan tempat luahkan semua suara suara bising yg makin makan jiwa
dan
tak tinggal jugak yg manis manis belaka seperti gula gula
hehe
semasa hanya biasa biasa
macam gadis semasa
yang berlegar tanpa ikut rasa jiwa yg gila
hehe
follower hanya kawankawan biasa
mereka yg suka berblogging
seperti sy juga
tanpa mengharapkan apa apa
hanya meluahkan semua kata rasa jiwa
dan
mereka yg mengikuti hanya beberapa
woopss
tapi tanpa disedari follower
makin hari makin bertambah
trima kasih yg tidak terhingga pd mereka yg sudi
membaca hasil hasil sy yg hanya biasa tiada apa istimewa
namun
risau mula membelenggu jiwa
dan dengan rasa rendah diri
ingin saya memohon maaf
atas hasil hasil sy yg nampak bosan
kerna smua kluar ikhlas dr hati :)
dan ianya hanya diari kecil milik sy

dan ini khas untuk awak awak dan awak juga!!
thankyou kawankawan!!!
xoxo

Saturday, January 29, 2011

kerna yang luka itu kecewa




mungkin ini akhir cinta kita syg
walau sy cuba lakukan yang terbaik
pasti ada saja yg tak kena
badai sering dtg tiba
seringkali sy tepis semua
tapi kali ini gagal juga
adakah dia bukan punya sy
walau kami pernah berjanji ingin bersama
tapi takdir yg menentukan segalanya
air mata kering mengalir memikirkan mana silapnya
walau kata muktamad terakhir kata
tidak mengapa mungkin mereka rasa
namun aku benar-benar kecewa
kerna dia antara semangat sy
mana mungkin saya tipu semua
tidak mengapa
kerna semua bermula dari sy
dan kini biarkan sy yg rasa
walau sy benar-benar terluka
awak mesti dapatkan bahagia
dan terima kasih utk semua
selama 4 tahun kita bersama
walau lebih byk duka dr suka
tp sy rasa bahagia
dan tidak mengapa jika maaf bukan lagi utk sy
sy harus terima

selamat tinggal syg!
sy mesti igt awk smpai bila-bila

Tuesday, January 18, 2011

bila syafiqah turn to 20!!




adek...selamat hari jadi syg!!!!
sgt hargai awk...sbb awk baik...manis...baik hati...bla...bla...lalala~
hehe...tp sorry tw,sbb burfday nye terpakse dilewatkan slame 1 hari...
adek yg satu lg tak sehat...
then,sebnarnye sy di sini m'dgr arahan dr adek awk si kecik...
kamu mesti ternanti2 kn...
halahh...hingat kitorg lupe ke...
kitorg profesional...
ditambah plk..sy si penyimpan rahsia terbesar...
walau sy tak reti b'lakon,tp sy hebat kan...
smpai awk tak dpt hidu sedikit pn agenda yg kitorg plan,walau ketua sy si kecik
tak dpt skali mengendalikan agenda yg tlah kami rancang bersama...
sblum blk bercuti smbil sengaja meninggalkan awk sendirian di kondo mewah kita...
haha(nk gelak style ah long mintak hutang!!!)
eyh,dan...sebenarnya...nk mintak maaf jgk,sbb hanya kek yg dpt kami hidangkan
dan seperti tergendala sedikit...
tp syukur la...smue nye berjalan dgn lembut skali...heheh...
dan ditambah juga ucapan trima kasih yg tak terhingga pd levelmate yg terlibat...
trima kaseh adek2!!!


maafkan sy RS...tatkala sy gembirakan hati org,sy terlewat utk awk disana...

Wednesday, January 5, 2011

bertudung itu sebenarnya indah

hari berganti hari...
minggu berganti minggu...
tahun sentiasa beransur tahun...

ramai yang berubah
bersama azam baru
syukur Alhamdulillah...

yang muda berubah menjadi tua...
yang nakal berubah menjadi baik..
yang khilaf berubah mencari taubat...

dan
yang buat hati terdetik suatu rasa..
yang tidak bertudung kini bertudung...
Alhamdulillah...

namun
itu yg ingin di tekankan...

tidak kah jiwa saya terdetik utk bertudung?
siapa kata sy tidak punya rasa...
dari mula melangkah ke universiti lagi
mata mula rasa indah melihat
wanita di sini ramai yg bertudung...

ikhlas...
ya...aku brani kata mereka benar2 ikhlas bertudung...

cantik...
mereka bukan hanya cantik
juga sebenarnya manis di mata sy
sgt manis...

namun...
sy bila lagi?
mmg aku terdetik ingin bertudung sejak berdiri di universiti  ini...

tapi entah bila saya akan mulakan nya

suatu hari...
pasti suatu hari nnti saya akan mula kan nya dgn ikhlas
InsyaAllah...