iklan terpilih...click...click key!!!

ding...dong...~

ka ching!!

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Wednesday, May 25, 2011

is it dotA ur lover?


dotA...yes! kali ni cite bout dotA...smue nye bermule dr slh fhm...bile ramai lelaki tak berhenti menyebut psl dotA..tp sape dotA? apakah dotA? suke sgt sebut bile ade free...hehh,kau org ni sebut psl gadis seksi ke? dotA dotA dotA...mkn dotA,kelas dotA,assignment dotA..everytime,everyday,everywhere...dotA saja...urghh...jadi,aku yg punya masalah curiousity yg tggi ni..mule berbincang antara kami...wahh gurlz only ok...then,aku dpt jwpn...ya! antara slh sorg dr kami kate maksud dotA(dunia orang takde awek), sebab org yg maen dotA mesti kne fokus dgn game,so,of course org yg takde awek mmg hebat dgn game ni...hahah...aku pn puas hati..bunyi mcm betul...


selepas 1 bulan..
search plk kt internet,btul ke maksud dotA(dunia orang takde awek)...wahh...dan ternyata SALAH!! kahkahkah...malu kot...(sorok muka bawah bantal)...dan sebenarnya dotA adalah ( Defense of the Ancients )...ok..now,sebelum korg mengalami masalah malu mcm aku...mari aku kupas sedikit ringkas bout  apa itu dotA...






1st of all..
dotA adalah sejenis gameplay,(bukan nama gadis,sejenis makanan,atau nama jalan). yes! dan ianya adalah game yg memerlukan sekumpulan pasukan atau lebih yang bertujuan untuk pertahankan wilayahnya dan menyerang wilayah milik pemain lain(ala ala game tembak2 mcm mase korg kecik2 dl,tp beza nya korg kne maen dlm kumpulan)...tujuan perlu bermain dlm kumpulan,sbb stiap sorg dr ahli kumpulan perlu ada kelebihan dan kekurangan tersendiri. then, perlu di ingatkan yg stiap satu permainan harus ade 10 pemain dan akan dibahagikan kpd dua menjadi lima. oh! yg penting,korg mesti mempunyai taktik or strategi,sbb if korg salah pilih hero or kombinasi item yg digunakan dlm permainan dotA ni pn blh menyebabkan korg kalah..ye kalah!! (mmg silap besar if slh pilih hero,jd,pilih lah yg betul2 hebat...GO!!)




2nd yg wajib korg tahu sebelum memulakan permainan...


internet mesti ade...atau pn,korg blh je pgi main kt cafe yg ade LAN(bkn yg ade abg Lan,nnti kne lempang,mmg sia-sia),blh jgk tmpt yg ade local gaming hotspot,yes!(baru best,sebab korg blh main dgn team member lain). if korg takde internet pn,korg still blh main dotA nih...care nye,korg mesti download dlu map dotA Allstars AI...yes!! korg gune je perkhidmatan encik google,sure ade(sumpah tak tipu =(n_n)=)..tapi,tak best la...sbb korg hanya akan bermain dgn hero lain yg dh ditentukan oleh komputer korg...(tp kalau dh addicted sgt,aku pasti,msti korg layan je,walaupn main dgn hero yg sudah sedia disumbat dlm komputer korg tu kn...kn..heleyh)


3rd...err..rse nye tu je kot...hahah...korg ni main dotA ni beringat sikit...duniawi sgt tu...igt2 sikit solat...jgn smpai terpadam laptop korg(yelah dh panas,24/7 dotA memanjang),dan bg aku,bile ianya terjadi,itu adalah peringatan dr Tuhan(ala ala mcm kne sambar petir...see...Tuhan dh marah)...


wahh...see...baik x sy,video utk sp yg nk blaja lebih bout dotA...nahh...hambek... :)




dan...nah! aku sediakan skali,website utk sape2 yg nk tahu lebih lanjut bout dotA ni...
http://www.playdota.com/    (korg blh search je kt alamat tu ok!)


oryte! oleh itu,ini sahaja dr saya...


have fun guyz n dollz!! selamat berhibur~ xoxo









Monday, May 23, 2011

wajib dielakkan!!

wahh...baru nk lelap mata...terima email dr En. S...tak menyabar ni haa...trus nk share kt blog...wahh...belagak kan...yee...belagak habes aku ni...muahaha(gelak jahat)..hahah...notink pn,tp mcm lawak...ade lg beberape...tp aku pilih yg 1 ni...
video

hahah...kesian la kt laki tu,konon nye nk buat surprise utk dinner ngan kekasih,tp sebabkan se ekor kucing,habes musnah harapan...tp btul la everything actually sgt2 perlukan explanation 1st...if x,jawapan nye salah faham la...wahh...gadoh lg...gadoh lg...dan sgt setuju "don't judge too quickly"... :)

kuasa si origami


ok kali ni,nk bg tips atau dgn kate laen nye idea khas bg mereka yg ade gf yg permintaan nye mcm "abah kau blh cop duit bg mcm2"...haa...gf cenggitu sebnarnye berangan yg konon nye die bercinte dgn fairy,atau famous yg aku biase dgr mse kecik2 "fairy godfather"...yes! petik jari atau hayun je kayu ajaib nye trus "gedebush" permintaan diperkenankan...hoii,kau bkn dlm mimpi la...dh balik!!!

nah,1st of all utk laki2 di luar sane..awk hanye perlukan beberape modal utk kabulkan permintaan kekasih hati awk...
iaitu......... 1st. sehelai kertas
                2nd. hanye jari jemari (perlu diingatkan ianya jari jemari kau,bkn jiran atau kawan pnye jari,sbb sendiri pny hasil kerja lg ikhlas,walau tak seberape ianya masih patut dihargai)

dan slagi kau bernama manusia bukan seekor kucing,pasti kau blh buat origami2 yg bakal ditunjuk kan ni..



nah,skang kau tgk video ni,


hahh...jgn tgk je..try la buat plk...if tak jd walau dh kali kesepuluh kau cube,aku igt baek kau pgi jmpe doctor tgk sama ada jari kau betul cukup atau ade yg terkurang...

see...nmpk x...cincin still blh didapati walau di mana anda berada,dan walau tiada se sen pon dlm poket..tp perlu diingatkan skali lg,jgn plk kau buat cincin dr kertas tu utk nikah plk,takut kang harapan kau nk kawen hanyut di pukul ombak,bujang smpai ke tua la jd nye... :P


then,ni pn kau blh ikut,if gf kau mrajuk,kau kn romantik...hahah...kau bg die bunga...yes! perempuan hampir 96% suka kan bunga...dan yg ni pn tak perlukan se sen pn dr poket...hanye kertas yg kau blh kutip di mne2,dan jari jemari yg dh sedia ade...



tadaa...see...hidup tak sesukar mne utk buat org sekeliling kite happy...jgn fikir sukar nye tp fikir jalan nye...jalan penyelesaian mcm mne kte nk buat org sekeliling kte sengih smpai ke telinga...hahah...how sweet lah kn...
oryte...have fun!! n semoga korg smue bahagia ok :)

when mata can't sleep


wahh..dan hari ni...seperti biase...putri lindungan bulan tak boleh tidur...urghh...terkelip2 mata ni haa...naek letih nk kelip,cube pejam...bayang itu la ini la(hoii jgn pndai2 fikir laen ea,lempang kang)...adoii,berpusing2,smpai puas berpusing2 ats katil...ape masalah lg la aku tak boleh tido ni...hish,time ni la rse mcm nk demand mcm2(hehh...kau igt kau tuan putri??meyh cni bg pipi,kasi lempang ckit)

Im Not a Princess - Myspace Quote Graphics

agak la...
1st demand mcm ni dh
.
.
.
.
.

1.
 
nyanyi kan lagu,kasi dodoi aku tido(jgn lagu rock,nnti aku jerit,mmg sia-sia hidup kau)

2.
tepuk2 blakang  mcm baby2 (jgn tepuk kuat2,kalau tak nak kne tepuk balik)

3.
belai2 rambut sampai aku berjaya lelapkan mata (jgn kasar sgt,nnti menyesal hidup kau aku buat)
.......................haa...tu je la kot(demand je dh nmpk sgt mcm pembuli kn)

haha...dan aku sgt pasti yg ramai org akan fikir mcm ni...........-----> urghh...die ni manusia ke anak gorilla (ahah...jgn percaye la smue ni,propaganda haktuih je)


Wednesday, May 4, 2011

punya dia






love diz song!! even bukan punya jiwa sy...tp tetap hargai...terima kasih!! nah,share ngan kauorg senyuman sy..dan sebenarnya sy keliru perlukah sy senyum atau buat muka blur je mcm tak fhm atau tarik telinga si penghantar lagu lalu jerit kuat2 di telinga nya  cenggini >>"adakah lagu ni punya maksud,atau hanya sukasuka haa?"  :)

XOXO